2016 Safe Rider kursus

Endnu en gang har vi fået en fantastisk dag hvor Gitte og Bent har sørget for en god oplevelse.

Gitte sørgede for god forplejning. Rundstykker og kaffe stod klar og de fleste at de 20 deltagere var mødt frem kl 9.00 så vi fik lidt kaffe at varme os på inden vi skulle ud på banen til formiddagens øvelser. Til frokost havde Gitte haft gang i grillen, og vi gik mætte til eftermiddagens øvelser.

Bent sørgede for en masse køreteknik og gode råd til alle. Både medlemmer med begrænset kørselserfaring og medlemmer med mange kilometer på tælleren fik noget med hjem.
Vi startede med at gå banen rundt – det var godt at få en forklaring på selve banen og ikke kun på en whiteboard i lokalet.

Derefter gik det løs med øvelser i kurvekørsel, undvigemanøvrer i kurver, nedbremsninger, undvigemanøvrer på lige vej, manøvre ved begrænset plads, kontrastyringer, håndtering af cyklerne med lav fart samt flere. Vi er nu en flok som er godt rustet til at køre foråret i møde. Med 20 deltagere kunne vi alle være på banen og deltage i øvelser hele dagen – det var SUPER.

Vejret var forrygende. Tør vej  på banen (nogle havde kørt på morgenfugtig veje for at komme frem), stort set vindstille og ca 10 grader. Men vi kom til at få varmen af øvelserne. Hvis det kneb var Gitte rundt med termokanden når der var kortere pauser på banen.

Dagen sluttede af med at vore allesammens Keld var ude med sidevognscyklen. Han måtte dog give fortabt da det gjaldt om at få Reiner løftet i vejret. Så tog Bent over og gav Reiner en æresrunde som er et æresmedlem værdigt nemlig med løftet sidevogn banen rundt.

Jeg kan kun sige at os der var med havde god dag og til dem som ikke var med vil jeg sige: prøv det næste gang.

Mvh
Leif Nielsen